Kotły warzelne

Kotły warzelne przeznaczone są do gotowania i podgrzewania wszelkiego rodzaju wyrobów masarskich ( mięsa , wędlin ) oraz  wyrobów gastronomicznych w stołówkach , kantynach, lokalach gastronomicznych , restauracjach  , w kuchniach zakładów żywienia zbiorowego .

Kotły warzelne mogą być wykonane w wersji elektrycznej, gazowej lub olejowej.

Kotły wykonane są ze stali kwasoodpornej z płaszczem olejowym, ze szczelnie przylegającą pokrywą.

Mikroprocesorowe sterowanie z możliwością współpracy z komputerem, pozwala na ciągłe monitorowanie i rejestrowanie przebiegającego procesu, z uwzględnieniem temperatury płaszcza olejowego i rdzenia gotowanego wyrobu.

Produkujemy kotły jedno i dwu komorowe o pojemnościach:

  • jednokomorowe 400 – 1200 litrów
  • dwukomorowe 2×400 – 2×600 litrów

Kotly-warzelne3